Qysh me u kujdesë për lëkurë të thatë?

1.Shmangni  pastruesit të cilën përmbajnë erë, sulfate apo alkool.

Pastruesit e vrazhdë mund të prishin balancin e  nivelit të pH në lëkurë duke shkaktuar tharjen e lëkurës dhe irritimin e saj.

lekura e thate 1

2.Në vend që të përdorni kremë zbutëse për lëkuar me bazë ujin, përdorni vaj për fytyrë.

Pasi të pastroni fytyrën, në ndërkohë që lëkura është ende e lagur aplikoni 3-4 pika vaj në fytyrë duke masazhuar.

lekura e thate 2

3.Largimi i qelizave të vdekura të lëkurës është  shumë i rëndësishëm  pasi që bën prodhimin e qelizave të reja të lëkurës.

Qelizat e vdekura të lëkurës mund të largohen duke përgaditur skrabe të ndryshme, e që më i thjeshti është përzierja e 1 luge sheqeri me 1 lugë vaj ulliri dhe masazhimit të fytyrës me të.

lekura e thate 3