Qysh me u kujdesë për dhëmbë të qenit?

1.Era e keqe e frymëmarrjes është ndër shenjat e para të shfaqjes së probleme me dhëmbë.

Mundoni të pastroni dhëmbët e tyre, por duhet të jeni më të kujdesshëm herët e para derisa qëni të mësohet me ato lëvizje.

Girl cleaning teeth of her dog at home

2.Është e rëndësishme që ta bëni zakon kujdesin ndaj dhëmbëve të qenit.

Mbani mend të shpërbleni qenin me ushqim, apo lojë pasi që kjo nuk do të bëhet aktivitet që ka dëshirë qeni ta përfundoj.

dhembet-e-qenit-1

3.Zgjidhni ushqimin e duhur të veqantë për qenë.

A JRT is fully concentrated on a piece of biscuit treat.

4.Bleni lojëra të cilat jo vetëm që e argëtojnë, por gjithashtu duke i kafshuar i ndihmojnë qenit në largimin e bakterieve të formuara në dhëmbë.

 

dhembet-e-qenit-4

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME