Qysh me i shmangë gabimet e mirësjelljes?

1.Të qenurit mysafir i paskatë. 

Për shembull jeni të ftuar në një festë, por nuk i përgjigjeni ftesës.

Ose ju shkoni për një vizitë gjatë natës por nuk keni kujdesin e duhur dhe të tregoni se në ora sa do të jeni aty dhe në ora sa do të largoheni.

Pse është e gabuar: 
Nëse ju nuk i përgjigjeni ftesës me po ose jo, mikpritësja do të mendoj se ju mund të keni pritur ndonjë ftesë tjetër më emocionuesese sa sa ajo që ju ka dërguar.

Ndoshta ju as që e keni menduar në atë mënyrë, por mikpritësja s’ka si ta dijë këtë dhe mund të jetë ndjerë keq nga kjo.

Çfarë duhet të bëni në vend të kësaj: Përgjigjuni në secilën ftesë që merrni (madje edhe atëherë kur nuk ju kërkohet përgjigjje).

Nëse juve ju duhet të shikoni orarin tuaj ose të merrni ditë të lirë në punë, tregojini mikpritësja tuaj për këtë, në mënyrë që ta dijë sa kohë të duhet.

Ose nëse keni në plan të udhëtoni së shpejti edhe këtë duhet t’ia thoni.

Friends

2. Të bësh komente për fëmijët në prani të tyre – ‘’Sa vjeç është ai?’’ Ose ‘’A nuk është ajo shumë e dobët?’’.

Pse është e gabuar: Ju nuk duhet që në prani të fëmijëve të flisni për ta, duhet pasur kujde dhe respekt edhe për ta.

Kjo dallon nga të rriturit të cilëve ju pëleqn që të flasin për vetën e tyre.

Çfarë duhet të bëni në vend të kësaj: Drejtojuni fëmijëve direkt dhe me respekt, në të njëjtën mënyrë që ti do doje që edhe ai të të drejtohet ty.

Nëse komenti juaj është për ndonjë qeshtje serioze, atëherë ruaje komentin tënd për më vonë kur të jeni vetëm me prindërit e tyre.

mirsjellje-3

3. T’i ikësh prezentimeve. Ti nuk ke prezentuar miken tënde me një tjetër mike më të largët, por të cilës i ke harruar emrin.

Pse është e gabuar: ti po tregohesh e keqe më të dyja miket duke mos i prezentuar me njëra tjetrën.

Çfarë duhet të bëni në vend të kësaj: mos të ju vijë keq ta pranoni se e keni harruar emrin e saj (na ndodh të gjithëve të harrojmë).

Eshtë më mirë ta pranoni se keni harrur se sa të pretendoni se nuk është e nevojshme ti prezentoni.

Thuaji mikes që i ke harruar emrin dhe se të vjen shumë keq për këtë.

Friends

mirsjellje-2

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME