Qysh me shëru djegien e lëkurës në shtëpi?

1.Hapi i parë që duhet të bëni posa keni vërejtur se jeni djegur apo keni filluar të djegeni, është të largoheni nga rrezet e diellit.

Qdo sekond më shumë që qëndroni më diell, do të bëj të përkeqësohet zona e cila është djegur.

djegie 1

2.Më pas, bëni një dush me ujë sa më të ftohtë që mund të duroni.

Uji i ftohtë qetëson lëkurën dhe mund të ndihmojë në reduktimin e ashpërsisë së të djegurës.

Shmangni aplikimin e sapunit pasi që kjo mund ta irritojë lëkurën e djegur.

djegie 2

3.Aplikoni xhel aloe vera në të gjithë zonën e djegur të lëkurës.

Përsëritni këtë proces të paktën 2 herë në ditë.

djegie 3

4.Ekspozimi i gjatë në diell mund të shkaktoj dehidratim.

Prandaj, sigurohuni që të pini të paktën 6 gota ujë në ditë.

djegie 4

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME