Qysh me parandalu sëmundjen e veshkeve?

1.Reduktoni sasinë e konsumimit të sodiumit.

Në këto ushqime përfshihet sigurisht ushqimet e kripura, por edhe salcat, ushqimet e konzervuara etj.

veshke-1

2.Studime të ndryshme kanë treguar se sheqeri luan rol të madh tek obeziteti dhe diabeti, dyjat nga të cilat dërgojnë në semundje kronike të veshkeve.

Reduktoni ushqimet të cilat përmbajnë sheqer, dhe nëse patjetër duhet ta përdorni, zëvendësojeni atë me sheqer të kaftë.

veshke-2

3.Mënjanoni ushqimet me yndyrë të ngopur të lartë e që janë: gjalpi, djathërat e fortë, vaji kokosit, mishërat e përpunuar.

Ndërsa, ushqime që duhet konsumuar janë: peshku, avokadot, farat, arrat, vaji i ullirit etj.

veshke-3

4.Shmangi apo reduktoni pirjen e duhanit.

Young woman breaking cigarette over white background

5.Ushtroni të paktën 3 herë në javë nga 1 orë.

veshke-4

 

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME