Qysh Me Zgjedh Atlete per Futboll?

Te luash futboll nuk kerkon vetem aftesi dhe talent. Ju po ashtu duhet te keni pajisjet e duhura, pjeserisht nje pale atlete perfekte per futboll. Ne te vertete, pjesa me e rendesishme e lojes varet ne atletet qe keni veshur. Ato te cilat jane te dizajnuar keq bejne qe performanca juaj ne ndeshje te jete jashtezakonisht zhgenjyese qe mund te shkaktoje gjera qe nuk duhet te ndodhin, si p.sh rrezimi. E verteta eshte se sot ka shume zgjedhje ne dyqane, por nuk jane te gjitha ideale per futboll.

Gjeja e pare qe duhet te beni eshte te njiheni me atlete futbolli te ndryshme para se te bleni nje pale.Çfaredo atlete qe zgjedhni, sigurohuni qe te jene te rehatshme, madhesia e duhur dhe te qendrueshme mjaftueshem sa per t’i testuar dhe veshur.

Kontrolloni thumbat para se te zgjedhni atletet tuaja. Thumbat duhet te jene te ngjitura mire. Ata duhet te jene te prodhuara mire sepse roli i tyre eshte i madh ne fushe, pasi nga ato varet pesha juaj kur vraponi apo goditni topin perderisa mbani njekohesisht edhe ekuilibrin tuaj.

Provoni atletet dhe testoni ato ne fushe. Per te ditur nese kepucet tuaja jane te pershtatshme, mbathni ato dhe provoni ne fushe. Vraponi me atlete dhe beni çdo aksion sikur do benit ne nje ndeshje. Beni nje vrapim zig-zag nga mesi deri ne fund te fushes.

Shtypni kemben tuaj te majte dhe te djathte forte ne fushe. Beni kete per te testuar rezistencen e peshes ne atletet e futbollit. Gjate vrapimit shkelni te dyja kembet dhe nese gishtat tuaj mund te levizin, e nyja ka hapesire te mjaftueshme, atehere atletet pershtaten mire.

Beni disa vrapime duke fituar nje moster. Nje vrapim 90 shkalle do t’i jap atleteve tuaja nje test te mire, prandaj çfare po pritni, bejeni kete !

Vraponi ne fushe per rreth 3 here. Provoni duke vrapuar rreth kornerit duke bere nje kthese per te vazhduar me tej. Nese atletet tuaja behen te ngurta dhe provojne disi te ju ndalojne, atehere ato nuk jane te pershtatshme per futboll.

Beni nje vrapim paksa me te gjate(10,20,30,40 metra). Kur te keni vrapuar 20 metra, kthehuni prapa nga keni ardhur, por ju nese deshironi te beni nje test me kualitativ, atehere vraponi ne nje distance me te gjate. Gjate kthimit ju do te vereni se a jane te pershtatshme apo jo ato atletete.

Te besh zgjedhjen e atleteve si profesionalist eshte paksa e veshtire. Prodhuesit e ketyre kane krijuar strategji te ndryshme per te shitur sa me shume dhe ju mund te bini ne gracke. Komercializmi ndikon ne cilesine e mallrave te prodhuara , prandaj behuni te sigurte se zgjedhja juaj nuk eshte nga ndikimi i reklamave. Bleni ate qe doni ju, jo qe thote publiku !