Qysh Me Vendos Watermark ne Dokument te Wordit?

Nese e keni bere nje shkrim ne Word dhe deshironi qe ne te te ceket autori i shkrimit, atehere njera prej menyrave per ta bere kete eshte te vendosni watermark ne dokumentin tuaj.

Watermark eshte nje mbishkrim pak i dukshem i cili vendoset mbi tere faqen e dokumentit dhe keshtu edhe pas printimit te atij dokumenti mbetet i ditur autori i atij dokumenti.

Per te vendosur nje watermark, se pari hapeni dokumentin.

Shkoni te tabi Page Layout dhe zgjedhni opcionin Watermark. Nga aty do te mund te zgjedhni prej disa formave te ndryshme te vendosjes se watermark.

Nese format e gatshme nuk ju pelqejne, ateher mund te krijoni nje te re duke zgjedhur Custom Watermark…. (nese ky opcion nuk eshte i lejuar, shkoni te tabi View dhe zgjedhni Print Layout)

Ne Printed Watermark duhet te zgjedhni nje fotografi (picture) dhe ate ta perdorni si watermark, apo te zgjedhni opcionin text watermark.  Me text watermark, mund te ndryshoni tekstin, fontin, madhesine e shkronjave, etj…. Klikoni OK per te ruajtur ndryshimet.

Pamja finale e dokumentit

 

Per te larguar watermark shkoni te tabi Page Layout dhe zgjedhni Watermark->Remove Watermark.