Qysh Me Vendos Ndermjet Dy Gjerave?

Te gjithe dijme se si ti ndajme gjerat pozitive nga ato negative dhe te zgjedhim me te miren per ne, por kur ndodh qe duhet te zgjedhim ndermjet dy gjerave qe kane rendesi gati te njejte per ne, atehere zgjedhja behet me e veshtire.

Ekziston nje metode interesante qe ju ndihmon ne berjen e zgjedhjes me te arsyeshme per ju.

Merrni nje monedhe.

Take a coin.

Caktoni se cilen prej gjerave perfaqeson shenja, dhe cilen numri.

Decide what you will do if it is "heads" and what you will do if it is "tails".

Hidheni monedhen.

Flip the coin in the air and see the result.

Shikoni rezultatin.

Capture your immediate reaction to the decision.

Emocioni i pare menjehere pasi ta keni pare rezultatin do te jete pergjigja, sepse ne momentin qe keni hedhur monedhen ju do ta dini se cila ane e monedhes keni deshire te bie. Nese nga ajo qe ka ‘vendosur’ monedha jeni te kenaqur, atehere  ate duhet ta zgjedhni. Nese keni deshiren qe te hedhni perseri monedhen atehere duhet ta zgjedhni gjene tjeter, pra te kunderten e asaj qe ka rene ne monedhe.

Nje foto interesante per fund me moralin e ketij artikulli:

 

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME