Qysh Me Upgrade iPhone-in ne iOS 5?

Me 5 Qershor, 2011, Apple ka njoftuar per iOS 5, sistemin operativ me te fundit per linjen e tyre te paisjeve mobile perfshire iPhone 4, iPod touch, dhe iPad 2, etj. Verzioni i modifikuar i sistemit operativ mund te operoj edhe ne gjeneraten me te re te Apple TV. iOS 5 sjell me vete shume vecori te reja perfshire edhe sinkornizimin e paisjes me iTunes pa kabell, integrimin me sherbimin e ri iCloud, dhe afersisht rreth 200 vecori te reja. Ky artikull do te ju percjell pergjatae procesit te perditesimit te paisjes suaj ne iOS 5 pa llogari te zhvilluesit (developer).

Shkarkoni iOS 5 ISPW fajllin. Kete mund ta beni nga kjo vegez: http://iphoneism.com/2011/06/25/download-ios-5-beta-2-ipsw-on-iphone-ipad-and-ipod-touch-direct-links/

Lidheni paisjen tuaj me kompjuter permes kallbos USB. iTunes do te duhet te startoj automatikisht. Nese jo, startoni iTunes ne kompjuterin tuaj.

Zgjidheni paisjen tuaj nga paneli ne te majte te aplikacionit iTunes.

Mbajeni shtypur SHIFT-in (PC) ose OPTION (MAC) ne tastieren tuaj dhe klikoni “Check for Update” butonin ne iTunes.

Prisni derisa perditesimi te perfundoj dhe pamja e aktivizimit te iOS 5 te paraqitet ne paisjen tuaj.

Shtypeni 3 here butonin Home ne paisjen tuaj per te aktivizuar Voice Over.

Shtypeni 3 here butonin Home ne paisjen tuaj per tu paraqitur pamja per Thirrje Emergjente (Emergency Call).

Kliko ne Emergency Call.

Shpejt rreshqitini tre gishta nga larte te poshte perderisa paisja juaj e inicion Thirrjen Emergjente (Emergency Call). Nese behet ne menyre te rregullt paisja juaj do t’i qaset vecorise se iOS 5 Notification Center (Qendra e Njoftimeve).

Kliko te fusha e Motit (Weather) brenda Qendres se Notifikimit (Notification Center).

Kliko butonin Home te paisjes suaj per tu larguar nga Notification Center (Qendra e Njoftimit) dhe per tu qasur ne iOS 5.

Kujdes: Pasi ta keni bere upgrade ne iOS 5, paisja juaj nuk do te jete Jailbreak. Andaj kini durim deri sa ta postojme se qysh me jailbreak iOS 5.
Kujdes: iOS 5 eshte kompatibil vetem me iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4, dhe iPod touch gjenerata e trete dhe e katert.

Kujdes: iOS 5 momentalisht eshte ne beta verzion, mirepo nuk akoma nuk eshte paraqitur ndonje problem. Pritet gjate vjeshtes te dal zyrtarisht.

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME