Qysh Me u Mbrojte nga Hackeret ne Facebook?

Koheve te fundit, perdorues te papergjegjeshm po shfrytezojne forma te ndryshme per te depertuar tek te dhenat tuaja, qellimet e tyra jane prej nevojes per te bere cipsa per te luajtur poker, per ta perdorur llogarine tuaj per suggest dhe cellime tjera…

Format qe perdorin per t’ju mashtruar.

– Ky link eshte derguar nga njeri:

http://facedook.us/profile.php?id=1442938195&ref=ts

– Ky eshte mesazhi origjinal i derguar:

“kliko ktu edhe do dali welcome tu ffb aty ti shkruaj ad tende edhe pass atehere je bashkuar me grupin tim”

Po ta shikoni me vemendje, do vereni se nuk shkruan Facebook por shkruan Facedook, pasi ta klikoni kete link hapet nje faqe e njejte me facebook, ne link lart mund ta vereni se nuk eshte facebook.com, por facedook.us, facedook.com etj etj…. Ketu nuk duhet ne hyni!

Nese hyni ne keto faqe me te dhenat qe perdorni ne facebook, atehere keto te dhena kalojne direkt te mashtruesit.