Qysh Me u Bo si i Semure kur ju duhet nje dite pushim?

Cdokujt i duhet nje dite e papritur pushim. Ketu jane disa arsye kinse jeni te semure qe te fitoni nje dite pushimi.

Ankohuni per simptoma te semundjes ( te rrejshme ) Nje dite para se te merni pushim shfaqni disa simptoma te rrejshme te semundjes. Psh: Jeni te ftohur keni grip, ose ju dhemb dicka. Ne kete menyre koleget tuaj do te ju besojne.

Lajmrojeni shefin tuaj heret ne mengjes. Thireni sa me heret qe ta informoni, Kur ta telefononi perdorni nje ton te besueshem qe jeni te semure. Arsye tjera jane edhe dhimbje koke. Mos jepni shum detaje sepse kjo do ta ul besueshmerine, Provoni qe telefonata te jete sa me e shkurte.

Behuni gati per pyetje:  Ju duhet te pregatiteni para se ta therisni shefin tuaj ai mund te ju pyet: Keni mare ndonje medikament, keni vizituar mjekun ose gjera te tilla, Provoni te keni pergjigje per kete pyetje para se ta therrisni.

Sa me shpejte qe mundeni mbarojeni telefonaten. Sa me shume qe e zgjatni ju do te mund te thoni dicka gabim dhe kjo do te deshtoje.

Shembuj te mire per arsyetime te semundjeve

Mirmengjes. Un nuk do te mund te jem ne pune sot, Un isha i zgjuar gjithe naten. Stomaku im ndihet tmershem.
Tung une nuk mendoj se do te mund te vi ne pune sot. Un isha zgjuar deri ne oret e vona dhe jam i semure.

Metoda tjeter te cilen mund ta lajmroni shefin tuaj eshte permes sms. Ju mund ta lajmroni shefin tuaj edhe permes SMS ose ti dergoni nje email ai mund te ju besoje dhe te ju dergoje pergjegje pozitive. Ose ju mund ti dergoni ndonje mesazh me ze por eshte mire qe zerin tuaj ta beni sikur te jeni te semure.