Qysh Me u be Ekspert i Kompjuterit?

Per me u be nje ekspert per kompjutere ju duhet te kuptoni shumellojshmerine e problemeve te nje kompjuteri. Sigurisht se do te ju marre pak kohe dhe perkushtim, por njehere kur te behesh ‘ekspert’ problemet e pergjithshme te kompjuterit dhe ato me te vecantat nuk do te jene fare problem.. por qysh me u be ekspert ?

Ja hapat se QYSH ME u be ekspert per kompjuter…

1.Nje ekspert per kompjuter duhet te mjeshtroje Softwaren. ( Te filloni me Windows eshte nje afrim ma i madh me PC-ne, edhe me i lehte.
Mesoni se si funksionon Windowsi ne detale. Filloni te punoni me ‘Windows Registry’ )

2.Lexoni per ” Bazat dhe Historine e Gjeneratave te Kompjutereve”

3.Mesoni gjuhen programues ‘C’ ne nje shkalle te konsiderueshme.

4. Mesoni edhe gjuhe te tjera programuese duke filluar prej ‘ Visual Studio 6.0 ‘ e deri ne versionet me te fundit..

5.Pastaj, levizni pak nga ‘Windowsi’ dhe futuni ne ‘Linux’  ( Fedora ose Ubuntu do te ishin zgjedhjet me te mira )

6. Mesoni Skriptimin SHELL konsiderueshem . ( Provoni me i mbajt mend shumicen e komandave)

7. Mesoni Arkitekturen e nje Kompjuteri, bazat e Sistemeve Operative.

8.Edhe kur t’i kryeni t’gjitha kto qe i permendem, do te ishte koha e duhur qe te futeshit ne nje kurs per Hardware te Kompjuterit dhe Rrjetave.

9.Keshtu ju do ta gjeni vet rrugen se si te beheni vertet nje ekspert.

10.Pasi t’i keni mesuar te gjitha keto gjera qe jane permendur ne hapat e mesiperm, ju do te jeni ne gjendje qe te rregulloni
shumicen e problemeve ne Kompjuter dhe do te njiheni si nje ‘ Ekspert i Kompjuterave’ nga rrethi juaj .

 

//Falemnderojme lexuesin tone Mendim Blakaj