Qysh Me Gjuajt Strike ne Bowling?

Zakonisht nese doni me bo Strike topin duhet me drejtu ne  1-3 dhe 5-9 me force e shtyjme perpara topin.

Ne nje gjuajtje standarde per Strike ne duhet te koncentrohemi qe te rrokim me sistemin 1 – 3 dhe 5 – 9 zakonisht ky konbinim preferohet per ata qe luajne me doren e djatht, dhe mundohemi qe topi me e rrok njehere shishen 1-3 dhe 5-9  per ndryshe nje strike nuk mund te realizohet. Nese e rrokim me shume shpejtesi dhe shishet ferfllohen ne ajr dhe e rezojne njera tjeteren atehere kjo quhet “pin action”, donjehere perdoret edhe termi “pin mix”.

ANALIZA PER STRIKE TE THJESHTE ANALIZA E DETALIZUAR PER STRIKE

 

 

 

Per kete arsye ne te gjitha vendet ku luajn bowling nuk e preferojne me gjuaj drejt e ne cak por e marrin pozicionimin e duhur (angle of entry)  dhe aty ku mujn me be rezimin e shisheve ne mes njera tejteres (pin action). Zakonisht pozicionimi drejt perdoret atehere kur na ka mbete ndonje shishe tejter qe na ka ike nga gjuejta e pare.

Kur te rrokim ne sistemin 1-3 dhe 5-9 kesaj i thojm qe e morrem”Strike in Pocket”.

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME