Qysh Me Shpejtu Rritjen e Flokeve tuaj?

Rritja e ngadalte e flokeve apo mos-rritja e tyre mund te kete shkaktare te shumte, duke filluar nga medikamentet e ndryshme deri tek infeksionet e kokes. Kur floket jane te shendoshe , 90 % prej tyre rriten ne çfaredo kohe, kurse 10 % prej tyre pushojne.

Ndoshta ju jeni duke humbur floke, apo ato fillojne te thahen, ose ndoshta ju deshironi te rriten me shpejte, atehere ekzistojne strategji medicinale dhe natyrore qe mund t’i provoni. Sidoqofte, ne do te paraqesim nje menyre se si floket e juaj te kene nje rritje te shpejtuar.

 

Hani nje diete te ekulibruar

 

Te ushqyerit e pergjithshem eshte thelbesore per te pasur floke te shendetshem dhe floke qe rriten shpejte. Eshte e rendesishme te hani ushqim qe ka ndikim ne rritjen e flokeve, pasi efekti i ketyre ushqimeve nuk do te verehet tek floket qe jane rritur, por tek ata qe do te fillojne te rriten. Duhet konsumuar ushqime qe permbajne: proteine, hekur & zink, vitamina C dhe D qe do te parandalojne renien e flokeve tuaj.

 

Parandaloni stresin

Edhe pse shumekujt kjo gje nuk i shkon ne mendje, pikerisht stresi eshte njeri nder shkaktaret kryesore per mos-rritjen apo edhe renien totale te flokeve – gjithmone si shkak stresi ekstrem.Eshte mire te informoheni me kohe sepse nese ndodh ky rast, atehere do te kerkoje muaj te tere per te rregulluar demin.

Disa nga veprimet qe duhet bere per te parandaluar kete rrezik jane : Ruani shendetin tuaj, identifikoni me kohe stresin fizik dhe mesoni se si te menaxhoni stresin tuaj emocional.

 

Kujdes rreth produkteve qe perdorni

Produktet qe perdorni mbi floket nuk duhet te jene shume te forta per floket tuaj dhe nuk duhet lare me shume se 2-3 here ne jave, gje qe e bejne shumica e njerezve. Shmangni rregullimin e flokeve dhe ngjyrosjen e tyre njekohesisht.