Qysh Me Shkruajt nje Ese te Thjeshte?

ESE-a ka tre elemente kryesore: HYRJEN, ZHVILLIMIN DHE PERMBYLLJEN. Se pari kur ke nje Titull si: Ndeshja e Automobilave duhesh ta shikosh kryefjalen: Ndeshja! Mund te jete ndeshja e Aeroplaneve,Ndeshja e Biqikletave etj. Duhet te dish kryefjalen si P.SH. PYLLI JESHIL, Pellumbi ne qati,Gota me uje etj.

shkruaj ese

Ketu kryefjalet jane : PYLLI, PELLUMBI DHE GOTA. Pastaj menyra se si e zhvillone ate si P.SH. E kemi nje ese me titullin: Dardha me krimba, E shikojme titullin dhe p.sh: e shkruan keshtu:

Nje dite te bukur me diell mami erdhi nga pazari dhe kishe blere Dardha . Une fshehurazi e rembeva nje dhe fillova ta kafshoja, kur papritmas dolen disa krimba te vegjel une menjehere e pshtyva Dardhen nga goja dhe fillova ta fishj gjuhen, Mami u kthye dhe ma jepi nje dardh tejter te cilen e kishte pastruar por une smunda as ti afrohesha dardhave per nje kohe dhe ika ne dhoment time.

Falenderojme Dora T. per kontributin ne kete teme.