Qysh me shkarku filma me BitTorrent?

Qysh me shkarku filma duke perdorur BitTorrent,

BitTorrent eshtë një program file sharing (P2P) paisje për shpërndarje te skedarëve e shkruar nga programuesi Bram Cohen. Me BitTorrent, skedarët ndahen në pjesë të vogla, zakonisht një çerek megabajt. Kur pjesët të jene shpërndarë tek PEERS, ato mund të ribashkohen në makinën kërkuese. Çdo peer përdorë lidhjen më të mirë deri te pjesët që i mungojnë duke ofruar në të njëjtën kohë ngarkim për pjesët që veç i ka shkarkuar. Kjo metodë ka treguar rezultat veçanërisht në tregtimin e skedarëve të mëdhenj sikur videot apo kodet burimore të softuerit. Në shkarkimin e zakonshëm, kërkesat e larta çojnë deri te “fytet e pakalueshme” për shkak të kufijve(caqeve) të serverit host. Me BitTorrent, kërkesa e lartë në fakt do të shpejtoje tejçimin pasi që më shumë “farë” (ang. seed) të dosjes së plote i ofrohen grupit. Cohen thotë që për skedar të popullarizuar BitTorrent mund të përkrahë përafërsisht një mijë herë më shumë shkarkime se HTTP.

Protokoli BitTorrent nuk ofron menyre për te indeksuar fajllat. Si rezultat, nje numer i vogel i uebsiteve i ofron shumicen e torrentave duke i shendrruar ato site në caqe te lehta për akuza gjyqsore. eXeem është nje kryqezim i BitTorrent dhe KaZzA apo sistemeve te ngjajshme, megjithese ky program do te instaloj spyware në kompjuterin tuaj.

Ju mund te merrni http://www.bittorrent.com (shkarkoni programin ketu) edhe mandej mund ti gjeni filmat, muziken etj ne Web faqet e meposhtme ne torrent:

 

BTJunkie
http://www.btjunkie.org
BitTorrent.com
http://www.bittorrent.com
isoHunt
http://www.isohunt.com
Mininova
http://www.mininova.org
The Pirate Bay
http://www.thepiratebay.org
Torrentz
http://www.torrentz.com
TorrentSpy
http://www.torrentspy.com

 

Burimi: http://sq.wikipedia.org/wiki/BitTorrent_(softuer)

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME