Qysh Me Shfletu Facebook-un ne Vende ku nuk na Lejojne?

Ndodh qe ne vende te punes apo ne shkolla ka internet por casja ne faqe te caktuara (facebook zakonisht) eshte e bllokuar. Metoda me proxy, edhe pse jo gjithmone, eshte funksionale. Provojeni.

Gjeni nje proxy adrese. Kjo behet lehte duke kerkuar ne google free proxy apo keyword-a(fjale kyce) te ngjajshem.

Shkoni Start>Control Panel;

Klikoni Network & Internet;

Klikoni Internet Options;

Zgjedhni Opsionin Connections

Klikoni Lan Settings

Bejani check apo tick “Use a proxy sever for your LAN (These settings will not apply to dial-up or VPN connections)”

Vendoseni IP-ne, klikoni OK dhe provoni casjen. Ka mundesi qe disa proxy nuk punojne, dhe gjithashtu ndodh qe te ju ngadalsojne kohen e shfletimit, andaj pasi te perfundoni pune shkoni njejte dhe vetem largoni tick(check) tek “Use a proxy sever for your LAN (These settings will not apply to dial-up or VPN connections)”.