Qysh Me Rrit Trendafila me Petale Shume-Ngjyreshe?

Në vitin 2004, dy kompanitë holandeze, River Flowers dhe F.J. Zandbergen, eksperimentuan dhe  me sukses rriten një trëndafil që kishte petale shume-ngjyreshe. Pasi qe petalet e merrnin ushqimin nga rrenjet, idea ishte qe rrenjet te ndahen ne disa kanale dhe secili kanal te vendoset ne nje ene me uje me ngjyre te caktuar. Në këtë mënyrë të gjitha ngjyrat do të tërhiqen nga rrenjet në petale dhe si rezultat petalet do ti marrin te gjitha ngjyrat. E njëjta metodë mund të aplikohet për lule të tjera sidomos për lulebore.