Qysh Me Rikthy ni Dokument qe Nuk e Keni Rujt ne Office?

Nese keni qene duke shkruar nje dokument ne Word, dhe gjate mbylljes se dokumentit pa dashje keni klikuar Don’t Save atehere ky dokument eshte pothuajse i humbur. Ketu do te ju tregojme se si ta riktheni dokumentin qe nuk e keni rujt.

recover word document

Pasi ta keni mbyllur dokumentin pa dashje, hapeni serish nje dokument te ri te Wordit. Shkoni te  File – Info – Manage Versions. Klikoni ne menyne renese dhe zgjedhni Recover Unsaved Documents. Ne Excel klikoni Recover Unsaved Workbooks ose Recover Unsaved Presentations ne PowerPoint.

recover word 2010

Wordi e hap dritaren me lokacionin ku ruhen draft dokumentet.

recover word 2010

Tani vetem duhet ta ruani dokumentin me opcionin Save As…

recover word 2010

Ruajtja e draft dokumenteve ne Microsoft Office ndodh automatikisht. Opcioni Auto Recover ndihmon ne rikthimin e dokumentit nese ai dokument ka qene i hapur per nje kohe. Ju mund ta ndryshoni intervalin e Auto Recover duke shkuar te File – Options – Save.  Zakonisht eshte 10 minuta sic tregohet ne – Save AutoRecover Information. Preferohet te vendoset ne nje interval me te shpeshte psh. 3 – 5 minuta. AutoRecover mund te ju shpetoj dokumentet e rendesishme nese ndodh qe te mos i ruani ato.