Qysh Me Refuzu nje Vajze/Djale pa e Lenduar?

– Para se ta thuani ndonje fjale, mendohu gjate se pse nuk deshiron te dalesh me te. Sigurohu per vendimin tend.
– Nese ENDE deshiron ti thuash jo, falenderoje kete person (nese jeni argetuar bashke) per te gjitha te mirat qe ti ka bere.


– Behu i qarte per vendimin tend, por mos u trego krenare per arsyjen. “Me vjen shume keq por nuk mendoj qe jemi te pershtatshem per njeri-tjetrin,” ose “nuk ndihem se ka potencial per nje lidhje mes nesh,” jane pergjigjje shume me te mira sesa thjesht “nuk me pelqeni” ose “mendoj qe nuk je argetues/ese,” te cilat do ti preknin ndjenjat e atij personi.


– Mos thuaj “nuk jam gati per nje lidhje,” ose “tashme kam nje te dashur,”. Keto mund ta nxisin ate person qe te besoi se do te dilje me te, dhe fatkeqsisht do iu shqetesoi perseri me vone.
– Nuk jeni i/e obliguar qe ti sqaroni ne detale se pse nuk deshiron te dalesh me te. Nese ai person insiston, behu i qarte qe ky eshte vendimi juaj.


– Nese ju kishit miqesi, mund ta pyesesh nese mund te jeni shoke perseri. Hapi syte gjithashtu, sepse nese e perdor fjalen “shoke” ai/ajo mund te mos dorzohet kaq lehte.

//Falemnderojme lexuesin Mendim Blakaj

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME