Qysh me reciklu dhe konzervu?

gayayga

Hapi 1:
Recikloni të gjitha gjërat që ju mundeni. Në shumë vende, riciklimi është marrë seriozisht. Ata kanë një kosh plehrash për çanta, një për xhama, një për kanaçe, një për kutitë, një për plastikë, një për letër, madje edhe një për ushqim të dekompozuar.

Hapi 2:
Shmangni përdorimin e sendeve të disponueshme.
Mbajeni me vete filxhanin tuaj të ripërdorshëm apo shishen me ujë, enët e guzhinës, dhe çantat për pazar. Mbani ato në makinë apo në biçikletën tuaj.
Mos e merrni një qese plastike në qoftë se ju nuk keni nevojë një të tillë. Nëse keni vetëm një ose dy gjëra, ju nuk keni nevojë për një qese.
Përdorni bateri që rimbushen në vend të baterive të zakonshme. Bateritë jo vetëm marrin hapësirë ​​groposje por (ato nuk mund të digjen), ato mund të rrjedhin acid në Tokë.
Sigurohuni për shkatërrimin e duhur të çdo baterie që ju hidhni, duke përfshirë ato bateri që rimbushen.

Hapi 3:
Shmangni përdorimin e plastikes sa herë që mundeni. Rrini larg nga gjëra të tilla si gota e disponueshme plastike, qese plastike, dhe çdo send që ju nuk keni nevojë. Ajo kurrë nuk prishet, dhe ka çuar në helmimin dhe vdekjen e krijesave të shumta të detit. Shikoni mënyra që plastika mund të riciklohet në zonën tuaj. Disa qytete kanë programe për riciklimin e qeseve plastike.

Hapi 4:
Përdorni letër tualeti aq më pak, sa ju nevojitet. Mos merrni shumë prej saj kur keni nevojë për një fshirje të vogël. Të jetë e arsyeshme. Përdorni një leckë apo sfungjer për pastrimin e shumicës së kuzhinës tuaj.
Për produkte të letrës që ju përdorni, shikoni për produktet e bëra nga 80-100% letër e riciklueshme.

Hapi 5:
Koordinoni riciklimin me fqinjët dhe miqtë tuaj. Nëse depo e riciklimit lokal është në një farë distance, bëjeni një vend të vetëm për hedhjen në lagjen tuaj, ku njerëzit mund të sjellin plehrat e tyre të reciklueshme, pastaj të përdorni vetëm një makinë për të dërguar ato në depo. Një garazh është një vend i mirë për të ruajtur gjërat deri sa ato të janë marrë.

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME