Qysh Me Reagu kur Femija Meket?

Gjate mekjes femija pushon se marruri fryme dhe humbet vetedijen per nje perjudhe te shkurter kohore. Zakonisht kjo ndodhe menjehere pas nje ndodhie qe e frikeson ose i krijon dhimbje fizike apo emocionale femijes suaj.
Me e hasura njihet me termin mavijosje ose forma me nxirje. Mjeket shpjegojne se fenomeni i mekjes vjen si pasoje e nje procesi gjate te cilit femija e liron frymen dhe me pas harron te marre prap. Shpesh keto momente shoqerohen edhe me konvulsion dhe humbje te vetedijes. Kjo e fundit sipas mjekeve, zgjate vetem pak sekonda dhe me pas femija rifillon te marre fryme. Ajo qe keshillohet ne raste te tilla nga specialistete e shendetit te
femijeve eshte qe prinderit te mundohen t’i qetesojne femijet me perkedheli dhe me nje pecete te lagur ne fytyre. Gjithashtu keshillohet qe pas mekjes t’i dergojne ne shtrat ose ne ambjente te dashura ku ata mund te luajne me deshire.

Psikologet sygjerojne se gjeja me e mire eshte te shmangen ne maksimum situatat qe detyrojne femijen te qaje aq shume deri ne piken e mekjes. Nga ana tjeter keshillohet qe femijes t’i vendosen rregulla dhe jo t’i plotesohet cdo kaprico sepse rrezikojme  t’i percojme mesazhin qe nese meket atehere do mund te arrije qellimine tij.

 

//Falenderojme kontribuesen Fitore Gojani per kete Qysh.Me.

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME