Qysh Me Reagu kur Dikush ka Gjakderdhje te Brendshme?

Gjakderdhja e brendshme mund te shkaktohet nga semundje te ndryshme, lendime trupore si pasoje e aksidenteve, etj.  Shkalla e rrezikut per jeten e njeriut varet nga vendndodhja e gjakderdhjes.  Fatkeqesisht, ka shume pak mundesi per te kontrolluar gjakderdhjen e brendshme keshtu qe ajo qe mund te beni ne rast aksidenti apo dyshimi per gjakderdhje eshte te:

  1. Thirrni ndihmen e shpejt menjehere. Dergojeni viktimen ne spital sa me shpejt qe mundeni.
  2. Mbani viktimen te qete, rehat, dhe te parandaloni ndonje lendim tjeter.
  3. Kontrolloni  frymemarrjen dhe qarkullimin e gjakut te viktimes.
  4. Siguroheni qe viktima te kete temperature normale te trupit.