Qysh Me Qendru Larg Problemeve?

E gjeni veten gjithmone ne probleme? Jeni i pafajshem dhe ende jeni ne probleme?

Qendroni larg vendeve dhe njerezve te njohur per probleme.

Mesoni sa me shume ne shkolle. Kjo do t’i jap mesuesve tuaj nje mendim te mire per ju dhe ndonjehere mund te ju nxerin nga problemet.

Mos shkaktoni probleme. Nese shkaktoni probleme ju vetem qe do te merrni nje mendim te keq te mesuesit tuaj. Mesuesi do ta therras prindin tuaj dhe do te i tregoje qe jeni duke shkaktuar probleme.

Nese keni shkaktuar ndonje problem, kerkoni falje. Njerezit nuk kane deshire qe ti perserisni problemet dhe gabimet. Nese keni bere dicka gabim kerkoni falje.

Provoni t’i tregoni se ju nuk e keni bere nje gje, por dikush qe ju urren provon te ju fajesoje juve.

Nese dikush e ka bere per te ju fajsuar juve dhe ju nuk mund te keni prove atehere tregoni prinderve. Tregojini atyre se cfare ka ndodhur kush e ka bere dhe ku.