Trileqe

Përbërësit:

 • 6 vezë
 • 400 gr sheqer
 • 400 gr miell
 • 1 pluhur paste
 • 1vanil sheqer
 • 1/2 lit. ajkë
 • ½ lit qumësht
 • 300 gr qumësht pluhur
 • 1/2 kg karamel

Përgatitja:

Tunden të bardhat e vezëve gjersa të shkumojnë mirë. Shtohet sheqeri për të vazhduar tundja, gjersa masa të formohet shkumë e qëndrueshme. Shtohen të verdhat dhe vazhdon tundja. Kësaj mase i shtohet mielli i përzier me pluhur paste dhe sheqer vanilje, duke e përzier me lugë, gjersa masa të kompaktësohet. Brumi derdhet në tepsi. Futet në furrë të nxehtë me temp.180 gardë Celsius që të piqet për afro 30 min. Pasi të ftohet pak përmbyset, largohet letra. Në tepsi ku është pjekur, derdhet ajka dhe mbi të vendoset pandispanja e pjekur. Me ½ lit. qumësht të ftohtë, trazohet qumështi pluhur dhe pasi të përzihet mirë, në mënyrë që mos të mbesin kokrriza qumështi, përzihet me 1 lit. qumësht të vakët. Kjo masë qumështi (1,1/2 l.) hidhet mbi pandispanjë duke e shpuar me piru në rast nevoje,që ta pijë mirë qumështin. Nëse karameli është mjaftueshëm i trashë, hidhet mbi, e nëse është i hollë, mirë është ai të qitet mbi trileqe atëherë, kur edhe shërbehet,kuptohet pasi të pritet në katrorë.

 • Elena19

  jo nuk bohet qeshtu

  • arta

   e qysh bohet praa :p

 • Gjushi

  hej aka kty njerz tinersum me pah qysh bahet trileqja :p nga une 😉

 • Le_verkuse_1992

  heeh ju beft mit treleqja

 • i love you

  shum e mir

 • * 400 gr sheqer
  * 400 gr miell
  * 1 pluhur paste
  * 1vanil sheqer
  * 1/2 lit. ajkë
  * ½ lit qumësht
  * 300 gr qumësht pluhur
  * 1/2 kg karamel.

  Përgatitja:

  Tunden të bardhat e vezëve gjersa të shkumojnë mirë. Shtohet sheqeri për të vazhduar tundja, gjersa masa të formohet shkumë e qëndrueshme. Shtohen të verdhat dhe vazhdon tundja. Kësaj mase i shtohet mielli i përzier me pluhur paste dhe sheqer vanilje, duke e përzier me lugë, gjersa masa të kompaktësohet. Brumi derdhet në tepsi. Futet në furrë të nxehtë me temp.180 gardë Celsius që të piqet për afro 30 min. Pasi të ftohet pak përmbyset, largohet letra. Në tepsi ku është pjekur, derdhet ajka dhe mbi të vendoset pandispanja e pjekur. Me ½ lit. qumësht të ftohtë, trazohet qumështi pluhur dhe pasi të përzihet mirë, në mënyrë që mos të mbesin kokrriza qumështi, përzihet me 1 lit. qumësht të vakët. Kjo masë qumështi (1,1/2 l.) hidhet mbi pandispanjë duke e shpuar me piru në rast nevoje,që ta pijë mirë qumështin. Nëse karameli është mjaftueshëm i trashë, hidhet mbi, e nëse është i hollë, mirë është ai të qitet mbi trileqe atëherë, kur edhe shërbehet,kuptohet pasi të pritet në katrorë.

 • AS UN SPO E KUPTOJ

  • ROBERTA

   pluhur per pjekurina (peciv) ^+^

 • 10 kokrra veze
  10 luge gjelle sheqeri
  10luge gjelle mjelli
  500mb qumesht pana (p.sh. popla)
  1L qumesht kutie
  350 ml qumesht i kondesumuar (p.sh. panda)
  300ml karamele i parapregatitur
  pak vaj per taven per pjekje

  dhe me ne vung GEZUAR 1 QERSHORIN FESTA E FEMIJEVE (E BALONAVE)

 • o tranona mas saj bre kisha thon qe trilecja o tortja ma e mir en bott

 • o tranona mas saj bre kisha thon qe trilecja o tortja ma e mir en bott

 • UNEJAM

  KJO ËSHTË EMBELSIRA ME E SHISHME NE TE GJITHË BOTËN

 • UNEJAM

  KJO ËSHTË EMBELSIRA ME E SHISHME NE TE GJITHË BOTËN

 • UNEJAM

  `6 VEZË
  `400 SHEQER

  * 400 gr miell
  * 1 pluhur paste
  * 1vanil sheqer
  * 1/2 lit. ajkë
  * ½ lit qumësht
  * 300 gr qumësht pluhur
  * 1/2 kg karamel.

  Përgatitja:

  Tunden të bardhat e vezëve gjersa të shkumojnë mirë. Shtohet sheqeri për të vazhduar tundja, gjersa masa të formohet shkumë e qëndrueshme. Shtohen të verdhat dhe vazhdon tundja. Kësaj mase i shtohet mielli i përzier me pluhur paste dhe sheqer vanilje, duke e përzier me lugë, gjersa masa të kompaktësohet. Brumi derdhet në tepsi. Futet në furrë të nxehtë me temp.180 gardë Celsius që të piqet për afro 30 min. Pasi të ftohet pak përmbyset, largohet letra. Në tepsi ku është pjekur, derdhet ajka dhe mbi të vendoset pandispanja e pjekur. Me ½ lit. qumësht të ftohtë, trazohet qumështi pluhur dhe pasi të përzihet mirë, në mënyrë që mos të mbesin kokrriza qumështi, përzihet me 1 lit. qumësht të vakët. Kjo masë qumështi (1,1/2 l.) hidhet mbi pandispanjë duke e shpuar me piru në rast nevoje,që ta pijë mirë qumështin. Nëse karameli është mjaftueshëm i trashë, hidhet mbi, e nëse është i hollë, mirë është ai të qitet mbi trileqe atëherë, kur edhe shërbehet,kuptohet pasi të pritet në katrorë.

 • UNEJAM

  `6 VEZË
  `400 SHEQER

  * 400 gr miell
  * 1 pluhur paste
  * 1vanil sheqer
  * 1/2 lit. ajkë
  * ½ lit qumësht
  * 300 gr qumësht pluhur
  * 1/2 kg karamel.

  Përgatitja:

  Tunden të bardhat e vezëve gjersa të shkumojnë mirë. Shtohet sheqeri për të vazhduar tundja, gjersa masa të formohet shkumë e qëndrueshme. Shtohen të verdhat dhe vazhdon tundja. Kësaj mase i shtohet mielli i përzier me pluhur paste dhe sheqer vanilje, duke e përzier me lugë, gjersa masa të kompaktësohet. Brumi derdhet në tepsi. Futet në furrë të nxehtë me temp.180 gardë Celsius që të piqet për afro 30 min. Pasi të ftohet pak përmbyset, largohet letra. Në tepsi ku është pjekur, derdhet ajka dhe mbi të vendoset pandispanja e pjekur. Me ½ lit. qumësht të ftohtë, trazohet qumështi pluhur dhe pasi të përzihet mirë, në mënyrë që mos të mbesin kokrriza qumështi, përzihet me 1 lit. qumësht të vakët. Kjo masë qumështi (1,1/2 l.) hidhet mbi pandispanjë duke e shpuar me piru në rast nevoje,që ta pijë mirë qumështin. Nëse karameli është mjaftueshëm i trashë, hidhet mbi, e nëse është i hollë, mirë është ai të qitet mbi trileqe atëherë, kur edhe shërbehet,kuptohet pasi të pritet në katrorë.

Qysh me përgaditë ëmbëlsira me luleshtrydhe?

Qysh me përgaditë gurabi me susam?