Qysh me përgaditë tortë akullore?

Përbërësit:

  • 200 gram gjalpë
  • 5 vezë
  • 250 gram sheqer
  • 300 gram lajthi
  • 400 ml ajkë të ëmbël.

Kallëpi në formë të gjatë e të ngushtë mbështillet me folie plastike.

Tundet gjalpi i zbutur me 100 gram sheqer.

Shtohen të verdhat e vezëve duke vazhduar të përzihet masa.

Shtohen lajthitë dhe 200 ml ajkë të tundur.

Në një enë tjetër tunden të bardhat e vezëve me sheqer, dhe pasi të jetë bërë masa e dendur me kujdes përzihet me masën e përgaditur paraprakisht.

Masa vendoset në kallëp dhe futet në friz për 3-4 orë.

Pasi të ftohet torta largohet nga kallëpi.

200 ml ajkë tunden dhe me të lyhet torta mbi dhe anash.

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME