Qysh Me Pas Nje Vit te Shendetshem?

Viti i Ri na jep nje mundesi per te reflektuar ne jeten tone dhe çfarë kemi mësuar gjatë vitit të kaluar.
Percaktoni prioritetet. Ju duhet te kujdeseni per mireqenien tuaj me pare, pastaj ju keni shume kohe, vemendje dhe dashuri per te dhene per te tjeret. Sa me shume qe do te ofroni per veten aq me shume do te mund te ofroni edhe per te tjeret.

Mos harroni te beni afat kohor per argetim. Krijoni kohen per te qeshur dhe argetuar. Ju do t’i ulni ndjenjat e pa kenaqsise, keshtu qe kenaquni sa me shume.

Jetoni ne kohen e tashme. Kjo nuk eshte e lehte sa duket, kur ne jemi shprehur me keqardhje per te kalueren shqetsuese. Harroni te gjitha gjerat qe ju mundojne dhe jetoni ne te tashmen dhe provoni te kenaqeni sa me shume. Regjistrohuni ne nje kurs meditimi per te zbuluar mundesite per te mesuar se si te jetoni kete moment.

Kultivoni nje lidhje per dicka me te madhe se veten tuaj. Kjo mund te jete natyra, poezia ose dicka qe ka kuptim per ju. Keto lidhje shpesh na japin nje mundesi qe te ndjehemi me te lidhur me boten rreth nesh.

Mos harroni se ju keni gjithçka që ju nevojitet. Duke pare jeten ju e shihni se i keni te gjitha gjerat qe ju nevojiten.

Mos u brengosni nese beni gabime. Gabimet na japin mundesine qe te mesojme dhe te rritemi. Mos pritni qe gjithe vitin ta kaloni pa gabime. Me gabime ju merrni eksperience qe te mos gaboni heren tjeter.

Praktikoni. Te gjitha keto keshilla te cilat u permenden kerkojne nje praktike te vazhdueshme, veçanërisht nese ju jeni te prire per te pare se çfare eshte e gabuar dhe çfare eshte e drejte ne jeten tuaj.