Qysh Me Ndez Zjarrin Permes Akullit?

Nese ju ndodhe ndonje fatkeqsi, humbeni ne mal, ose rrxohet aeroplani ne nje mal dhe ju shpetoni, dhe mbeteni ne nje mal me bore, nuk keni asgje me vete, vetem rrobat tuaja te veshura, dhe filloni te dridheni nga te ftohtit, nuk keni me cka me ndez zjarr, athere mos i humbni shpresat, sepse permas akullit mundeni me ndez zjarrin…


Si eshte e mundur kjo?!
I vendosni ne toke disa gjethe, dhe druj te thate, dhe e merrni nje akull te pastert, e drejtoni kah djelli. Ne ato momente akulli e luan rolin e llupes, ne t’cilen mbledhet drita e diellit nje pike e cila bene djegjen e gjetheve/drunjeve,letrave etj.

Falenderojme Armend Krasniqi per kontributin ne kete teme.