Qysh Me Ndertu Njeriun e Bores?

Cdokush pelqen ta ndertoje njeriun e bores apo sic njihet ndryshe, dardaleci. Ja se si mund ta beni nje njeri te bores special i cili do ti pelqente te gjitheve.


1. Gjeni nje hapesire te madhe me bore, ku ju mund te beni nje rreth bore.
Bora qe eshte shume e akullt nuk do te beje pune.

Find a nice big patch of snow which you can use to make big snowballs with.

2. Boren qe e keni mbledhur provoni qe ta beni ne forme te nje topi.

Gather a handful of snow and pack it tightly with your two hands, shaping it into a ball.

3. Rotullojeni topin e debores, pastaj vendoseni ne nje vend te pershtatshem qe te mund ta ndertoni njeriun e bores.

Place the ball on the ground and roll the ball along your snowy patch.
4. Pastaj bejeni nje top tjeter te bores por pak me te vogel. Ky top do te vije ne mes dhe do te jete topi i dyte.

Make another snowball a little bit smaller.
5. Pasi ta perfundoni me kete top, provoni ta beni nje top te bores edhe me te vogel. Kjo do te jete koka e njeriut te bores.

Make another snowball which is smaller still.
6. Pasi te gjitha topat e debores jane ne vend dhe jane te renditura vendosni pak debore ne mes te shtresave per tu siguruar qe ata do te rrine ne ate vend sigurte dhe se bashku.
When all the balls are in place, pack some snow between the layers to make sure they stick together.
7. Tani vjen dekorimi i njeriut te debores. Vendosni nje karote ne mes te kokes per tu dukur si hunde.  Vendosni disa rrathe me ngjyra tek syte, dhe nen karote ju mund te vendosni dicka qe te duket si buzeqeshja e njeriut te bores.
Place a carrot in the middle of the head to act as a nose.
8. Pastaj vendosini nje kapuq dhe nje shall dhe e gjitha perfundoi.
Top off the snowman with a hat and place a nice scarf around its neck.
Ju mund te beni ndonje fotografi. Dhe mos haroni kenaquni sa me shume.
Take some pictures if you like.