Qysh Me Ndertu nje Kopsht prej Paletave te Drurit?

Keni deshiruar ndonjehere te ndertoni apo te bleni nje kopsht ? Te blesh nje te ri kushton ndoshta me shume se qe mendoni, mirepo fatmiresisht ju mund te ndertoni vete nje duke shfrytezuar paletat e drurit.

Le te fillojme.

Hapi 1

Gather your materials.

Gjeja qe do te ju nevojitet se pari jane disa paleta nga druri, varesisht nga madhesia qe deshironi ta krijoni.

Hapi 2

Mbledhni mjetet e punes dhe percaktoni vendin e punes.

Assemble your workspace and tools

Disa nga veglat :

– Nje çekan (preferohet te jete me ‘kthetra’)
– Nje sharre prej dore dhe preferohet te jete e dhembezuar mire.
– Nje laps per te shenuar.
– Nje kaçavide per pergatitjen e drurit.
– Disa gozhda.

Hapi 3

Pergatitni drurin

Prepare your wood.

Filloni te ndani derrasat te madhesise se njejte dhe nese ka teprice atehere ju mund t’i eliminoni me ane te çekiçit, mirepo duhet bere kujdes nese jane te mprehta sepse mund te demtojne thonjte tuaj, varet se ne cilin vend punoni. Ne kete artikull 4 derrasa jane perdorur per cdo ane.

Hapi 4

Merrni disa derrasa te vogla dhe per cdo ane gozhdoni nga dy here me ane te cekicit. Nese veproni ashtu rezultati do te jete si me poshte.

Assemble the planks into sides.

Hapi 5

Derrasat duhet te qendrojne pingul me njera tjetren. Duhet te siguroheni se pjesa ku duket me e dobet te perdoren 3 gozhda dhe nje ne mes. Rezultati final duhet te duket keshtu :

Assemble the finished box.