Qysh Me Ndal Autocorrect-in ne iPhone?

Autocorrecti eshte pjese i softuereve qe ofron korigjimin e tekstit qe shkruani. Veprimi i ashtuquajtur ‘spell-check’ qe ben Autocorrecti shpesh-here mund te jete i merzitshem pasi qe jo gjithmone i gjen fjalet te cilet keni dashur ti shkruani.

Ensure that your iPhone or iPod Touch is on the home screen.

Ne Home Screen, zgjedhni ikonen Settings.

Tap the Settings icon in the bottom left corner.

Ne panelin Settings, zgjedhni opcionin General.

Look for the "General" tab within the settings pane, and tap it.

Ne pjesen e poshtme te panelit General do te gjeni opcionin Keyboard.

Scroll down until you see the word "Keyboard" as identified above.

Gjeni opcionin Auto-Correction, dhe nese eshte ON, e ktheni ne OFF duke klikuar mbi te.

After you disable autocorrect, the toggle switch should say "OFF" as it does above.