Qysh Me Nda Tastieren e iPad-it Ne Dy Pjese (iOS 5)?

iOS 5 ofron mundesine qe ne iPad ta ndani tastieren ne dy pjese, keshtu qe te mund te shkruani me shpejte me dy gishtat e medhenje te duarve.

Kur shfaqete tastiera ne ekranin e iPad, prekni dhe mbani butonin Keyboard qe gjendet ne pjesen e djathe poshte te tastieres.

Zgjedhni Split.
Tastiera tani do te ndahet ne dy pjese, nje ne te majte dhe tjetra ne te djathte.
Per ta levizur tastieren ne poziten e deshiruar, shtypeni dhe mbani te shtypur butonin keyboard dhe levizeni tastieren poshte-larte derisa ta gjeni poziten e deshiruar.
Per ta rikthyer tastieren si me pare klikoni butonin keyboard dhe zgjedhni Dock and Merge.
Nese nuk deshironi ta ndani ta ndani tastieren, ju mund ta ndaloni kete opcion:
Shkoni te Settings.Ne anen e majte zgjedhni General. Ne anen e djathe zgjedhni Keyboard.Gjeni opcionin Split Keyboard ne anen e majte. Gjeni opcionin ON dhe kthejeni ne poziten OFF.