Qysh Me Mesu Matematike?

Ketu jane disa gjera te rendesishme per ti mbajtur ne mend ne matematike. Te mesosh matematike eshte sikur te mesosh nje gjuhe tjeter, pra ne fillim do te jete pak me e rende por me kalimin e kohes do te lehtesohet. Shume koncepte ne matematike jane te lidhura ne mes vete, pra nje detyre do te ju beje te kuptoni shume tjera. Duke qene i pashprese nuk eshte problem kjo, eshte nje pjese natyrale e mesimit. Pra mos u rrezoni pasi qe ju mund ta beni ate.

matematike
Caktoni kohen e mesimit. Pra behuni i sigurte qe ju keni kohe se paku nje ore ne dite, keshtu qe ushtroni cdo dite te javes matematike.

Zgjidhni problemet me te lehta ne fillim, keshtu qe truri juaj te mund te shkoj deri ne me te komplikuarat ne vazhdim.

Njihuni me fjalorin metematikor nga ana juaj per te studiuar. Pra shume fusha te matematikes kerkojne njohjen e nje shume te caktuar te fjalorit matematikor dhe eshte pak frustruese qe te jeni ne gjendje te shpejte te kerkoni kuptime.

Merrni se paku dy libra matematike. Ne kete menyre ju do te keni dy spjegime dhe nga nje do te kuptoni me shume ose mund te beni nje kombinim te te dy librave per te kuptuar mesimet.

Shume koncepte jane te lidhura ndermjet vete dhe nese ju e dini nje ajo ju ndihmon te kuptoni edhe te tjera. Nese nuk e kuptoni ndonje koncept provoni ta kuptoni disa here deri sa ta mesoni ate.

Ushtroni me shume probleme. Beni sa me shume probleme matematikore keshtu qe te mund te zgjoheni duke i ditur te gjitha ne klase. Kjo do te ndihmoje qe ju te ndiheni mire ne disa tema dhe do te ju ndihmoje shume qe matematika te jete natyra e dyte per ty.

Gjithmone kerkoni ndihme nese nuk dini te beni dicka. Gjithashtu kurre mos ndaloni se provuari dicka sepse ju e keni thene se eshte shume e rende te punoni ne te.

Mos punoni rende, por punoni mencur!