Qysh Me Mesu Gjuhe Programuese?

Vendosni se çfare do te beni. Disa aplikacione programimi te lehta jane te mira per fillestaret.

Vendosni se çfare gjuhe programuese deshironi te mesoni. Se pari mesoni gjuhet basike, ato do te ju mesojne shume pastaj shkoni ne C qe ta kuptoni se si programet punojne dhe pastaj mesoni C++. Perl dhe Java jane gjuhet te popullarizuara per fillestaret.
  Kerkoni ndonje web për të filluar për gjuhet programuese, tutorialet online jane te mira, por mund te jene te lodhshme disa here ju mund te perdorni edhe videon ne zoutube.

Provoni me kohe. Kjo mere kohe disa ore per te praktikuar ndonje problem ne disa menyra.

Programimi mund te jete i lodhshem, por pasi ta perfundoni ndonje program kjo do te ju jep sukses. Kjo mund te ju mere kohe por me vullnet ju mund te mesoni.

Mesoni sa me shume. Duke ditur nje gjuhe programuese eshte shum gje e mire, por duke ditur me shume gjuhe programuese eshte edhe me e mire. Pavarsisht se çfare gjuhe e perdorni me shpesh bejani me dije te tjerve se ju do te jeni nje programues i mire dhe i afte. Praktikoni çdo dite qe pastaj te jeni nje ekspert.

Provoni te konsultoheni me programere te tjere ata do te mund te ju ndihmojne qe ju te filloni te beheni nje programer i suksesshem.