Qysh Me Mbrojte Kemben e nje Atleti?

Te gjithe e dijme se atletet kane probleme te shumta me kembet e tyre dhe zakonisht ndodh qe edhe pas ilaçit te perdorur, verejme se kemba nuk eshte sheruar teresisht dhe jane te rrezikuar perseri, mirepo ne kete artikull do te paraqesim menyren se si te sherojme kemben e nje atleti.

Gjeja e pare qe duhet te beni eshte te mbroni kembet tuaja ne banjo publike. Nese laheni ne nje banjo publike, nuk duhet ekspozuar lekuren tuaj sepse rrezikohet nga bakteriet dhe mikroorganizma te tjere qe jane rritur ne ate vend, prandaj rekomandohet te mbathni ndonje gje ne kembe.

Mbani kembet tuaja te thata. Kerpudha qe shkaktohet nga kemba e nje atleti rritet me se miri ne zona me lageshti te ngrohte. Nese mbathni kepuce dhe çorape tere diten, kemba juaj do te djersitet dhe do te behet vendi qe kerpudha deshiron. Pas punes apo dushit, thani kembet tuaja para se te perdorni çorape.

Nderroni çorapet shpesh. Sa me shume qe djersiten nderroni çorapet tuaja.

Nese keni kruarje ne kembe, atehere perdorni nje kombinim te alkoolit dhe ujit te nxehte, ose nje sapun te forte anti-bakterial. Pastroni kembet tuaja derisa kruarja eshte pakesuar dhe sigurohuni qe kembet te thahen kur keni perfunduar.

Perdorni krem. Nese ne ndonje vend eshte skuqur kemba juaj apo vazhdoni te keni kruarje, atehere perdorni krem. Mund te perdorni krem edhe kunder kerpudhave qe perbejne rrezik te madh.

Rrini zbathur. Disa njerez veshin çorape dhe kepuce tere diten. Nese jeni ai tip i personit i cili mbulon kembet e tij çdoku perveç dushit dhe gjate fjetjes, atehere ju jeni duke i shkaktuar probleme kembeve tuaj. Çorapet shkaktojne djerse dhe nuk i lejojne lekures tuaj te thahet. Perpiquni te largoni kepucet dhe çorapet sa me shpejte kur te shkoni ne shtepi. Te rrini zbathur do t’i ndihmoje lekures tuaj te qendroje e thate.