Qysh Me Llogarite Moshen Tuaj Me Ane te Cokollades?

Ne rast se jeni mjaft i vjeter sa per te bere llogaritje matematike, dhe nese ju pelqejne cokolladat, mund te beni llogaritje se sa eshte mosha juaj.

Percaktoni se sa here ne jave hani apo keni deshire te hani cokollade. Duhet te jete nje numer ne mes te 1 dhe 10(duke perfshire edhe 1 e 10).

Shumezojeni ate numer me 2(ne po marrim shembull numrin 8):
8 x 2 = 16

Shtoni 5 rezultatit:
16 + 5 = 21

Shumezojeni ate numer me 50:
21 x 50 = 1050

Shtoni vitin aktual(kalendari Gjeorgjian):
1050 + 2011 = 3061

Zbritni ate numer me 250 nese keni pasur ditelindjen kete vit. Nese akoma nuk e keni pasur ditelindjen kete vit, zbriteni me 251. Ne shembullin tone po marrim se nuk e kemi pasur ditelindjen akoma:
3061 – 251 = 2810

Zbriteni vitin tuaj te lindjes:
2810 – 1975 = 835

Do te fitoni nje numer 3 ose 4 shifror. 2 numrat e fundit jane te moshes suaj(ne rast se keni me pak se 10 vjete, numri i parafundit do te jete 0). Numri i mbetur eshte numri qe e keni cekur ne fillim se sa here e hani apo keni deshire te hani cokollade.

  • pimi

    aj spo din matemaik po thuni … tani po ja nisni shumzoni kta me 50 ata ne 20 kti zbritjani vitin e lindjes bllla blla blla ..mani me sene te kota

Qysh me bo punim me ngjyra?

Qysh me festu ditën e numrit Pi (π)?