Qysh Me Llogarite GPA-ne?

Fatkeqesisht nuk ekziston ndonje menyre univerzale per te llogaritur noten mesatare (Grade Point Average – GPA). Ne fakt, llogaritja e GPA-it variron nga vendi dhe nga institucioni, pasi qe disa japin pike ekstra. Megjithate, ky artikull tenton te shpjegoje bazat, duke marre shembull nje nga menyrat me te perdorura, ne menyre qe jut e keni idene ne rastin tuaj.

llogarit gpa

Gjeni lakore te notave, zakonisht jane kater pike nje. Shumica e shkollave ne Amerike perdorin lakoren kater-pike, ku A=4, B=3, C=2, D=1, dhe F=0. Nese jeni te pasigurt se cfare metode perdor shkolla juaj, pyesni profesorin apo administratorin.

A: 4.0

A-: 3.67

B+: 3.33

B : 3.00

B-: 2.67

C+: 2.33

C : 2.00

C-: 1.67

D+: 1.33

D : 1.00

D-: 0.67

F : 0.00

 

Mbledhini notat e fundit qe I keni nga profesori apo administrator. Poashtu mund t’i gjeni edhe nga projektet qe i keni marre nga profesori, pasi aty jane notat.

 

Shkruani te gjitha notat. Shkruani sakte vlerat edhe pas pikes. Pra, nese keni marre A- ne Biology, llogariteni 3.67.

 

Per secilen klase, shtoni vlerat e te gjitha notave bazuar nga numrat me larte. Pra, le te themi A- ne Biologji dhe B ne Matematike. Do te ju del 3.67 + 3.00 = 6.67.

 

Merreni numrin final dhe pjestojeni me numrin e notave qe I keni llogaritur. Ne kete rast dy. 6.67/2 = 3.33 GPA.

 

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME