Qysh me kursy energjinë?

dasds

Hapi 1:
Fikni cdo gjë që përdor energji elektrike. Nëse ju nuk jeni duke e përdorur atë, ndaleni atë. Kjo vlen edhe për dritat, televizorët, kompjuterat, printerat, dhe kështu me radhë.
Vendosni kohëmatës për llambat që të ndalen në baza ditore. Kohëmatësit si këto mund të gjenden në dyqanet harduerike.
Bëjeni një rutinë të ndalni dritat dhe pajisjet elektrike sa herë që ju dilni nga dhoma.

Hapi 2:
Fikni të gjitha pajisjet. Pajisjet që i lini të ndezura, të tilla si ngarkuesit e laptopëve ose tosterët, mund të harxhojnë energji pa masë. Edhe kur një pajisje është fikur, ajo ende mund të përdorë energjinë. Provoni ti fikni kur të jetë e mundur.
Në qoftë se ajo do të jetë së paku 36 orë para se ta përdorni atë përsëri, fikeni atë.

Hapi 3:
Përdorni burime të rinovueshme të energjisë. Në SHBA rreth 71% e energjisë elektrike prodhohet nga djegia e lëndëve djegëse fosile. Djegia thëngjillit ose karburanteve tjera lëshon një sërë gaze dhe ndotje në mjedis. Një shtëpi mesatarisht duke përdorur qymyr do të djegë 12.000 £ funte qymyr në vit dhe do të shkaktojë të njëjtën sasi të ndotjes si 2 makina. Duke përdorur energji të ripërtëritshme si burim të energjisë primare, reduktimi i ndotjes për familje do të jetë e barabartë me atë të mbjelljes së 400 pemëve.

Hapi 4:
Përdorni energjinë e dritës. Përdorni dritaret e kulmit të cilat mund të mundosojnë mos përdorimin e energjisë elektrike kur juve ju nevojitet drita.

Hapi 5:
Kur lani rrobat, lani të gjitha përnjëherë, jo vetëm disa prej tyre, kështu kjo mundëson kursim të energjisë, parave, detergjentit etj.

Hapi 6:
Përdorni batanije gjatë kohës së gjumit, mos përdorni mjete që harxhojnë energji elektrike për t’u ngrohur.

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME