Qysh me kuptu shumëzimin e matricave?

Gjithnjë kemi problem me i kuptu detyrat matematike, e nganjëherë s’mund ti kuptojmë ashtu siç duhet.  Qysh me kuptu shumëzimin i matricave?

Shumëzimi i matricës A=[aij ]mxp me matricën B=[bij]pxn, është i barabartë me matricën C=A∙B të tipit mxn,

Elementet Cij të cilës fitohen si shume e prodhimeve të elementeve përkatëse të rreshtit të i-të matricës A me elementet korrespondeuse të shtyllës së j-të matricës B.

Tash nuk ka më lehtë se të mësosh online te www.almooc.com.

Procedura është fare e thjeshtë: me një të klikuar në linkun www.almooc.com

përzgjidhni lëndën MATEMATIKE ose klikoni direkt në linkun www.edumatematike.com ku do mund të ndiqni një procedurë të thjeshtë regjistrimi:

Kliko ku shkruan KYÇU NË KLASË FALAS Zgjedhni një klasë(kurs) Klikoni në TAKE THIS COURSE FREE Klikoni në rubrikën “new student” Shënon emrin, mbiemrin, e-mailin dhe fjalëkalimin Klikoni në “Sign up”

matricat

 

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME