Qysh Me Kuptu nje Adoleshent?

A e kuptoni ndonje adoleshent? A e dini pse jane ata ashtu? A pajtoheni gjithmone me ta? Deshironi ta dini arsyen?

Te jeni adoleshent nuk eshte aq e lehte sot ashtu sic qe ishte me heret. Vitet e adoleshences jane vitet me te quditshme ne mes viteve kur ju nuk jeni as femije por as te rritur.

Nese ju mendoni se kjo kohe eshte shume e veshtire per ju, mendohuni per veshtiresite qe i keni kaluar kur keni qene femije deri tani.

Shikojeni boten se si e shikojne adoleshentet. Ne nje ane ju duhet te rriteni dhe te mos silleni si femije, por ne nje ane ju jeni duke u trajtuar si nje femije.

Ne anen tjeter te kuptoni adoleshentet eshte pune pak me e rende.

Mos u grindni pa i ditur arsyet e tyre.

Adoleshentet nuk mendojne se si me te rriturit jetojne. Per ata eshte perfekte qe te duken mire. Ju duhet t’i spjegoni se si do te behet kur te rriten me shume.

Jepini atyre arsye per te vazhduar me tej.