Qysh Me Kufizu Kohen e Perdorimit te Kompjuterit per Femijen Tuaj?

Si ti ndaloni femijen nga qendrimi para kompjuterit gjate tere nates? Femijeve u pelqen shume teknologjia. Ne ditet e sotme shumica prej tyre kalojne ore te tera ne kompjuter me lojera te ndryshme. Prinderit nuk mund te qendrojne 24h me femijet e tyre qe ti percjellin se sa kohe kalojne ne kompjuter, prandaj do te ju tregojme nje menyre per ta limituar kohen qe kalojne femijet para kompjuterit.

-Se pari duhet te keni nje account me emrin e femijes tuaj te krijuar ne kompjuter.

-Kyquni me accountin e administratorit per te bere keto ndryshime.

Klikoni butonin Orb (Start) dhe zgjedhni Control Panel.

Zgjedhni Set up parental controls for any user

 

Zgjedhni accountin qe deshironi ta limitoni

Zgjedhni On, enforce current settings

Tani do te duket opcioni  Time limits klikoni mbi te per ta caktuar limitin e kohes.

Caktoni oret dhe ditet kur eshte i lejuar perdorimi i ketij useri.

Katroret e bardhe tregojne kohen kur mund te perdoret kompjuteri. Klikoni Ok per te ruajtur ndryshimet.