Qysh Me Kriju Sudoku?

Kur te mesoni se si te krijoni sudokun, sigurisht se keni deshire te mesoni dhe te krijoni nje te vetin. Ketu keni nje nga metodat e thjeshta per te krijuar nje sudoku.

Krijoni forma te rrjetave si ne foto:

Ne katrorat e pare te vegjel te cdo katrori, shkruani numrat me rradhe, pra 1,2,3…9:

Perseritni kete procedure ne katrorat e fundit, por filloni me numrin 2, dhe numrin 1 e beni te fundit:

Vendoseni nje numer 3 poshte numrit nje, numrin 4 poshte numrit 2 etj. Keshtu ne kete forme mbusheni sudokun. Mund edhe te luani ne format tjera, ashtu si do ju vinte me se miri: