Qysh me kriju ngjyrë për rroba?

Nevojiten:

  • material pambuku i bardhë
  • boronica
  • ujë
  • kripë.

1.Për të ngjyrosur materialin me boronica, ajo duhet të trajtohet së pari me kripë.

Kombinoni ½ gote kripë në 8 gota ujë.

2.Shtoni materialin në tenxhere, dhe lejoni të vlojë për 1 orë.

3.Për ta bërë ngjyrën kombinoni 2 gota ujë me 1 gotë boronica.

Vlojnë për 1 orë, pastaj ulet pak temperatura dhe lihen për 40 minuta të tjerë.

Shtypni boronicat për të lëshuar më shumë ngjyrë.

4.Kulloni boronicat pastaj, dhe ujin e shtoni në tenxheren me material.

Lejoni materialin të qëndrojë në ngjyrë për 24 orë, duke përzierë me raste.

5.Shpërlani pastaj materialin me ujë të ftohtë.

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME