Qysh Me Kopju Tekstin Prej Imazheve?

Keni skanuar ndonjehere dokumente prej te cilave ju duhet teksti i shkruar qe ta editoni? Atehere nuk keni nevoje te mundoheni ta rishkruani tere tekstin ne dokument sepse ne vazhdim do te ju tregojme se si mund ta kopjoni tekstin nga imazhet e skanuara apo nga imazhet e tjera ne kompjuter.

Sistemi OCR (Optical Character Recognition) mundeson analizimin e imazheve dhe kuptimin e tekstit te shkruar ne imazhe. Per ta bere kete se pari duhet ta shkarkoni programin JOCR nga ketu: http://home.megapass.co.kr/~woosjung/Files/JOCR.exe

Programi JOCR poashtu ofron mundesine e krijimin te screenshot-ave dhe kuptimin e teksteve ne to.

Varesisht nga karakteret ju mund te caktoni gjuhen ne te cilin eshte i shkruar teksti
Pasi te perfundon procesi do te shfaqet nje dialog qe tregon sa karaktere jane gjetur nga imazhi i dhene.
Me pas teksti i kuptuar shfaqet ne Notepad