Qysh Me ju Shmang Ngacmimeve te “Miqeve”?

Nese gjithmone keni pasur problem nga ngacmimet e njerezve, te cilet duan te ju ulin poshte, atehere perdorni keto strategji ne menyre qe te ju shmangeni.

Mos tento te terhiqesh vemendjen (p.sh. duke u bere shume “cool”, ose gjera mizore), kjo i jep me shume kenaqesi ngacmuesit qe te ule poshte.

MOS ia kthe! Kjo eshte menyra me e keqe qe mund ta beni ndaj ngacmuesit. Kjo krijon me shume nxitje, e cila eshte gjeja e fundit qe deshironi.

Mudohuni te beheni te padukshem. Qendroni me shoqerine tuaj dhe ruajuni te mos jeni shume te hapur.

Mos e injoro ngacmuesin. Nese ai/ajo e therret emrin tend duke bere shaka me ju, mos e injoroni, vetem i buzeqeshni dhe vazhdoni rrugen tuaj. Duhet te siguroheni qe nuk shprehni ndonje shqetesim apo zemerim, sepse ngacmuesit kenaqen me shqetesimin.

Mbajeni ne mend qe nese ngacmuesi e ka nje grup miqesh qe e ndjekin nga pas, ka shume gjasa qe ata jane miq te pavullnetshem. Tentoni te beni muhabet me miqte e tyre gjersa ata jane vetem. Kujdesini vemendje fjaleve te tyre, dhe tregoni interesim te madh se cfare thone. Sa me shume njerez qe keni ne anen tuaj, aq me mire.

 

Burimi: www.wikihow.com

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME