Qysh Me Ju Qase Windows Home Serverit nga nje Kompjuter me Ubuntu ne Rrjet?

Nese jeni perdorues i Windows Home Server, dhe doni te dini se si ti qaseni te dhenave ne server nepermjet rrjetit nga nje
kompjuter me sistemin operativ Ubuntu atehere ky artikull do te ju ndihmoje.

Ne desktopin tuaj ne Ubuntu, ne menyne kryesore Places zgjedhni opcionin Network:

https://i1.wp.com/www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605201111.png?w=640
Ne dritaren e hapur zgjedhni emrin e serverit tuaj ne rrjet:

https://i1.wp.com/www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100610001314.png?resize=475%2C345
Nese nuk eshte ne liste, shkoni tek Windows Network Workgroup dhe aty do ta gjeni
https://i2.wp.com/www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605205515.png?w=640

Shkruani username dhe passwordin e serverit dhe klikoni Connect:
https://i2.wp.com/www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605201332.png?w=640

Tani do te keni qasje ne te gjitha fajllat e serverit:
https://i2.wp.com/www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605201437.png?w=640

https://i1.wp.com/www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605201910.png?w=640
Te degjoni muzike:

https://i1.wp.com/www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605202322.png?w=640
Te lexoni dokumente:

https://i0.wp.com/www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605202106.png?w=640
Te shikoni video:

https://i0.wp.com/www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100610220255.jpg?w=640
Poashtu mund te kerkoni neper server:

https://i0.wp.com/www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2010/06/sshot20100605210716.png?w=640
Nese doni ti ruani fajllat ne Ubuntu, thjesht bartni ato ne folderin perkatez duke e mbajtur mausin e shtypur.