Qysh Me Jailbreak iPhone 4S me iOS 5 ne Windows?

Jailbreak untethered (pa nevoje per lidhje me kabllo USB ne kompjuter sa here qe e ristartoni) me ne fund eshte leshuar per iPhone 4S me iOS5 qe mund ta beni tani edhepermes Windows-it. Pas muajsh pritjeje, ju tani mund te shkarkoni veglen Absinthe per Windows qe sherben per te bere jailbreak iPhone 4S-in brenda pak minutash. Verejtje: Ky udhezim realizohet vetem me Windows kompjuter.

 

Ne kete udhezues do te ju tregojme se qysh me jailbreak iPhone 4S qe shfrytezon iOS 5.0 ose iOS 5.0.1 (te dy verzionet) ne menyren me te mire dhe me te sigurte.

  • Sigurohuni qe se pari te krijoni nje backup te iPhone-it tuaj para se te filloni me proceduren. Mund te shikoni ketu se si krijohet nje backup.
  • Sigurohuni poashtu qe te keni versionin e fundit te iTunes (iTunes 10.5.3).

Hapi 1: Shkarkoni Absinthe per Windows nga ky link dhe ruani folderin me emrin “Absinthe” ne desktop.

Hapi 2: Klikoni dy here ne zip fajllin Absinthe ekstraktoni ate ne folderin Absinthe. Hapeni folderin Absinthe dhe hapeni aplikacionin Absinthe.

Vini re:

Aplikacionin duhet ta hapni si Administrator. Klikoni me tastin e djathte mbi Absinthe exe dhe zgjedhni opcionin “Run as Administrator”.

Hapi 3: Pasi te hapet Absinthe, do te ju shfaqet mesazhi qe ta lidhni iPhone 4S me kompjuter.

Vini re:

a.  Largoni passcode nese e keni te aktivizuar perderisa e beni jailbreak iPhone 4S (Settings -> General -> Passcode Lock -> Turn Passcode Off).

b. Largoni poashtu te gjitha VPN konfiguracionet qe i keni te konfiguruara ne iPhone.

Hapi 4: Absinthe do te gjej iPhone-in tuaj dhe poashtu do te tregoj versionin e iOS qe eshte duke perdorur. Klikoni butonin Jailbreak.

Pasi te klikoni butonin Jailbreak programi do te ju njoftoj me hapat e procesit te jailbreak siq jane:

“Beginning jailbreak” (kjo mund te zgjase – ne rastin tone zgjati me shume se 10 minuta ne iPad 2, ndersa ne iPhone 4S ishte me shpejte)

“Sending initial data” ne kete hap do te ju shfaqet mesazhi “Restoring in Progress” ne iPhone 4S (kjo mund te zgjase poashtu shume – neve na morri 15 minuta kohe)

“Waiting for reboot”

“Waiting for device to finish rebooting” perderisa iPhone 4S ristartohet.

“Preparing jailbreak data”

“Sending payload data” (kjo poashtu mund te zgjase – ne rastin tone 15 minuta)

Hapi 5: Ne fund do te ju shfaqet mesazhi “Almost done – hapeni iPhone 4S, dhe zgjedhni ikonin “Jailbreak” per te perfunduar.

Hapi 6: Hapeni iPhone-in. Gjeni ikonen e  Absinthe (jo te “Jailbreak”).

Hapi 7: Hapeni aplikacionin Absinthe. Kjo do te hap faqen greenpois0n dhe do te ristaroj iPhone 4S. Pasi te ristartohet, do te shihni ikonen e Cydia.

Kjo eshte e tera, iPhone 4S i juaj eshte bere jailbreak me sukses.