Qysh Me ja Mbajte ne Mend Emrin Njerezve qe Njoftoheni?

Në jetë na ndodh që të njohim persona të ndryshëm, por edhe të i harrojmë emrat e disa personave. Këtu do të keni disa mënyra që të mos harroni emrin e dikujt.

Sigurisht, në fillim e pyetni emrin e personit që doni ta mësoni.

Përderisa ju tregoni emrin shiqoni ndonjë pjesë të fytyrës që është me të vërtetë e veçantë (bëni me kujdes që të mos ju vërejë). P.sh. nëse ka ndonjë shenjë në fytyrë, apo gjëra që do e dallonin.

Pa u vërejtur edhe këtu, futni në mendje emrin dhe fytyrën e personit duke përdorur ndonjë veti qesharake.

Përsëritni disa herë emrin e tij/saj gjatë bisedës.

Herën tjetër kur ta shihni personin do e vëreni veprimin në mimikën e tij, dhe automatikisht do ju kthehet paramendimi që e keni pasur, e me këtë do ju kujtohet edhe emri.

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME