Qysh Me Instalu iOS 5 Ne iPhone?

Edhe pse eshte planifikuar qe iOS 5 te del online me 12 Tetore 2011 , Apple e ka leshu ne treg versionin GOLD MASTER te SisteQysh Me Instalu IOS5mit opeartiv per zhvilluesit. Ky version Gold Master eshte nje versin final i sistemit opeativ qe do te del edhe zyrtarisht ne treg, dhe ju mund te instaloni ate me nje llogari te Zhvilluesit; krejt cka duhet me bo eshte me e downloadu IOS5, me restore ne  iTunes, dhe ju do te keni te instaluar ne iPhone-in tuaj sisteim operativ iOS 5!

Nese ju nuk jeni te mesuar me menyren Restore dhe si behet kjo procedure, percjellni hapat ne vijim per te mesuar kete procedure.

 

Krijoni nje Backup

Hapi i pare qe duhet patjeter, ju duhet te ruani nje backup (per cdo rast) te iOS 4 (ose iOS 5 beta) qe tani ekziston ne telefonin tuaj, sepse ky proces do ti fshij te gjitha te dhenat ne telefonin tuaj perfshire SMS mesazhet, Fotografite dhe Aplikacionet. Nese nuk krijoni nje backup, ju do te keni nje telefon te paster si te ishte i posablere.

Sinkronizone telefonin tuaj me iTunes dhe krijoni nje backup, or you can right click on your device in the iTunes sidebar and select Back Up.

Downloadoni Aplikacionin perkates

Pastaj, downloadoni iOS 5 dhe versionin ma te ri te iTunes beta. Ketu mund ti gjeni disa lika te cilat mun te jen te pershtatshem per paisjen tuaj iOS 5:

Download iOS 5 GM per iPhone 4 (GSM)
Download iOS 5 GM per iPhone 4 (CDMA)
Download iOS 5 GM per iPhone 3GS
Download iOS 5 GM per iPad 2 (Wi-Fi)
Download iOS 5 GM per iPad Wi-Fi + 3G (GSM)
Download iOS 5 GM per iPad Wi-Fi + 3G (CDMA)
Download iOS 5 GM per iPad 1
Download iOS 5 GM per iPod touch 4G
Download iOS 5 GM per iPod touch 3G

Download iTunes 10 Beta 7

Restore ne iTunes

Pastaj, hapeni iTunes dhe lidheni me kabell perkates me paisjen tuaj . Shkoni ne meny ne settings (ne anen e majt te itunes) dhe do te shini butonin i cili eshte Restore. Majeni at Opcion ne Mac ose Shift ne PC dhe klikoni Restore; do te ju shfaqet nje dritare ku e gjeni se ku eshte download ios5 dhe e zgjedheni ate. I cili ne perfudim te emrit eshte IPSW file per instalim.

Gati perfundoj e gjitha!

Paisja juaj do te restartohet dhe pas disa minutave qe mund te jete deri ne 10 min do te rihapet telefoni juaj. Pasi te te rihapet telefoni juaj, ju mund te shihni pamjen e re te iOS 5, e cila ne  iTunes ju jep mundesin te riktheni backup qe vetem e kemi bere disa hapa me larte. Eshte kaq e thjeshte!

KUJDES: Kjo nuk vlene per iPhone te cilet jane UNLOCK ose CRACKED vetem per Iphone qe jan Factory Unlocked.