Qysh Me Instalu Fonte Ne Windows?

Ne rast se per qellime te ndryshme ju duhet ndonje font, e gjeni por nuk dini se si ta instaloni, ketu keni nje mesim te thjeshte se si duhet bere.

Gjeni fontin dhe shkarkojeni. Fontet gjehen lehte me nje kerkim ne google me termin “free fonts”. Pasi ta gjeni fontin qe kerkoni, shkarkojeni. Ka rraste edhe kur duhet te ja beni “unzip” dhe te vini deri tek versioni orgjinal i fontit (.tff).

Pasi ta keni fajllin .tff, hapeni folderin e fonts (Start>Search) dhe shkruani fonts. Pasi ta hapni folderin e vendosni fajllin e fontit aty dhe gjithcka ka perfunduar, ju e keni fontin e instaluar ne kompjuterin tuaj.

Mund te hyni ne ndonje program(si psh Microsoft Word) dhe ne listen e fonteve shkruani emrin e fontit, aty do e gjeni fotntin tuaj.